|
کد مطلب: 181897
روزه وسواس را کنترل ميکند
تاریخ انتشار : 1394/04/01 09:01:16 نمایش : 1495
يک روانپزشک گفت: برخي اختلالات رواني مانند وسواس، ناخن جويدن، مصرف سيگار و سوءمصرف مواد با ضعف در اراده همراه است و ماه مبارک رمضان فرصت مناسبي براي تقويت اراده، پيشگيري و کنترل اين اختلالات است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، علي باغبانيان با بيان اينکه يکي از تفاوتهاي عمده انسان با ساير موجودات داشتن «اراده» است، اظهار داشت: با اراده ميتوان به خصلتهاي نيک انساني دست يافت برخي انسانها چندين بار تصميم به انجام کاري ميگيرند اما به دليل ضعف اراده نميتوانند آن را انجام دهند.
وي ادامه داد: برخي اختلالات رواني با ضعف در اراده همراه است مثلاً مبتلايان به وسواس، ارادهاي ضعيف دارند. همچنين افرادي که ناخن ميجوند و به سوءمصرف مواد مخدر يا مصرف سيگار روي ميآورند با ضعف و اختلال در اراده مواجه هستند.
اين متخصص حوزه بهداشت روان گفت: يکي از بهترين راههاي تقويت اراده روزهداري است روزه علاوه بر آرامشي که به لحاظ معنوي به انسان ميدهد با تقويت اراده ميتوانند از بروز برخي اختلالات رواني مانند وسواس پيشگيري و آن را کنترل کنند.
وي افزود: فرد روزهدار با وجود گرسنگي و تشنگي مفرط با نخوردن و نياشاميدن اراده خود را تقويت ميکند زيرا از يک سو عقل و از سويي ديگر با غرايض مواجه است و در اين ميان جانب عقل را به دليل رشد و تعالي معنوي در پيش ميگيرد.
رئيس اسبق کميسيون بهداشت و درمان مجلس تصريح کرد: يکي از روشهاي متداول درمان در افرادي که به اختلالات اضطرابي و کنترل تکانه مبتلا هستند اين است که روزانه دو ساعت از پرداختن به رفتارهاي وسواسگونه يا ناخن جويدن امتناع کنند و در هفتههاي آتي اين زمان را بيشتر ميکنيم.
باغبانيان تقويت ارتباطات بين فردي و انسجام اعضاي خانواده را يکي ديگر از مزاياي روزهداري عنوان کرد که با نشستن سر سفرههاي سحر و افطار ميسر است.
وي اظهار داشت: شرايط جوامع صنعتي و مشغلهاي که افراد با آن مواجه هستند اجازه نميدهد که اعضاي خانواده ساعات زيادي را کنار يکديگر بگذرانند، ماه مبارک رمضان فرصت مناسبي براي با هم بودن اعضاي خانواده به ويژه سر سفرههاي سحر و افطار است.
اين روانپزشک با انتقاد از حجم بالاي برنامههاي صدا و سيما در ماه مبارک رمضان گفت: حجم بالاي برنامههاي صدا و سيما که ويژه ماه مبارک رمضان است اجازه نميدهد تا اعضاي خانواه با يکديگر صحبت و درد دل کنند از طرفي برخي از اين برنامهها تناسب خاصي با ماه مبارک رمضان نيز ندارد و صرفاً براي پر کردن اوقات افراد در نظر گرفته شده است. توصيه ميشود افراد دقايقي از روز را به گفتوگو با اعضاي خانواده خود بپردازند تا ضمن توجه به مشکلات يکديگر به انسجام و همدلي بپردازند.
وي ادامه داد: يکي از رفتارهاي پسنديده در ماه مبارک رمضان ضيافت افطار توسط فاميل و بستگان است. بهتر است اعضاي فاميل به شکل دورهاي افطار را در منازل بزرگترهاي فاميل صرف کنند تا ضمن صله رحم مسائل عاطفي نيز تقويت شود. يکي ديگر از مزاياي رفتوآمد در ماه مبارک رمضان آشنايي با مشکلات ديگران است و اينکه افراد متوجه ميشوند که سايرين نيز مشکلاتي دارند که گاهي به مراتب سختتر از مشکلات آنها است.
باغبانيان با اشاره به کاهش آمار جرايم در ماههاي محرم و رمضان خاطرنشان کرد: آمارها نشان ميدهند علاوه بر کاهش ميزان جرايم و آسيبهاي اجتماعي تعداد مراجعان روانپزشکي نيز در اين ۲ ماه کاهش مييابد و اين نشان ميدهد که روزهداري علاوه بر تقويت خصايص انساني ميتواند در کاهش پرخاشگري و کنترل خشم که يکي از عوامل اصلي آسيبهاي اجتماعي و رواني است مؤثر باشد.
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|